Jak co nejefektivněji využít čističku vzduchu?

Nákupem to teprve začíná! Pokud se rozhodnete pro koupi naší smart čističky vzduchu, určitě vás zajímá, kam ji umístit a jak ji využívat pro co největší efektivitu. Sepsali jsme pár doporučení, které je dobré mít na paměti.

1) Mezi okno a dveře

Zlatým pravidlem je umístění čističky zhruba doprostřed mezi okno a dveře. Cílem správného používání je, aby čistička nasávala nečistoty rovnoměrně z celé místnosti, ne převážně z venku, či z vedlejší chodby. Pokud je to aspoň trochu možné, používejte čističku v uzavřené místnosti. Zkrátka tak, abyste výstupní čistý vzduch mohli rovnou dýchat. 

2) Do jaké místnosti s ní

Čistička efektivně pracuje pouze v dané místnosti, kde se zrovna nachází. VOCOlinc VAP1 čistí místnost až do 60 m², takže  větší kancelář, nebo prostorný obývák spojený s kuchyní s přehledem zvládne. Váží do deseti kilo a má praktické úchytky - nebojte se ji tedy přenášet tam, kde trávíte nejvíce času. Přes den vypomůže v pracovně, na večer udělá společnost v obývacím pokoji a v noci se postará o čistý vzduch v ložnici. Hlasitost v nočním režimu je kolem 30 dB, takže budit vás nebude. Umístěte ji tak, aby výfuk směřoval zhruba doprostřed místnosti. 

   

.

  

3) Jak často zapínat? Jděte na to chytře 

Zapínat čističku na hodinu denně není zrovna účinné. Čištění je dlouhodobý proces a proto doporučujeme mít produkt zapnutý kdykoli se nacházíte v dané místnosti. S tím vám může pomoci dveřní senzor VS1, který při otevření dveří pošle čističce informaci o tom, že jste vstoupili a ta se automaticky zapne. Pokud umístíte senzor na okno, můžete naopak nastavit zapnutí čističky při zavřeném okně a vypnutí při otevření okna. Pro tuto funkci je nutné vlastnit Apple domácí centrum (iPad, AppleTV, či HomePod). I bez senzoru však můžete čističku načasovat podle vašich potřeb, to umožňuje nativní aplikace VOCOlinc, ale také aplikace asistentů (Apple Domácnost, Alexa, Google Home). 

4) Automatický režim usnadní používání

Jakou úroveň ventilace nastavit? Přenechejte tuhle starost automatickému režimu. Čistička pomocí vestavěného senzoru sama detekuje znečištění místnosti a reguluje svůj výkon. Pokud zvolíte automatický režim a v místnosti si například zapálíte cigaretu, čistička vzduchu okamžitě zvýší svůj výkon. Naopak, pokud nezaznamená výrazné znečištění, funguje v nenápadném tichém režimu. 

 

 

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení